Tanie jedzenie a zdrowie


Tanie jedzenie

Obecnie w Polsce konsumenci żądają coraz niższych cen artykułów spożywczych, co wiąże się z obniżaniem jakości tych produktów. Nie można sprzedawać czegoś za 5 zł, jeśli jego koszt produkcji wynosi 10 zł. Jeśli tak się dzieje, to nie dziwmy się, że żywność, którą kupujemy w naszych sklepach, z roku na rok jest coraz gorsza. W wielu przypadkach jest to wina samych producentów, którzy z chęci zysku potrafią sprzedać szkodliwy dla zdrowia produkt z etykietą „organic food”.

One response to “Tanie jedzenie a zdrowie

  1. W sumie prawda..
    Tylko jak sprawdzić czy żywność którą kupujemy nawet za większe pieniążki nie jest tą samą co ta tańsza ?

    O ile mieszkamy na obszarze gdzie można pojechać na targ gdzie handlują rolnicy to sprawa jest jasna.

    Problemem są duże aglomeracje miejskie. Wiadomo, że jak się kupi coś w Biedronce po promocji to może być różnie. Ale czy taka Alma na pewno oferuje lepsze mięso ? Są też jeszcze budki na bazarach i sklepy mięsnę.. I znów ten sam dylemat…

    Zresztą przecież nie tylko mięso ale warzywa i owoce także…

    Generalnie, interesuje mnie jak można sprawdzić czy to co kupujemy bardziej nam służy niż szkodzi..

    Jakieś pomysły?

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s